Gordijnen

Alle gordijnen bij Budding worden met de grootste zorg geconfectioneerd. In het assortiment zijn verschillende soorten gordijnen te vinden. Zo zijn er gordijnen met een enkele, dubbele of zelfs driedubbele plooi, of een afwerking met zeilringen of lussen. Bij iedere optie wordt er gezorgd voor perfect maatwerk. De exacte maten worden dan ook altijd door ons bij u thuis opgemeten. Als extra optie kunnen de gordijnen gevoerd worden of ze kunnen beschermd worden tegen verkleuring. Er kan ook worden gekozen voor een verduisterende voering, dit geeft volledige privacy. Hieronder een greep uit het assortiment:

Enkele plooi
Retourplooi
Vlinderplooi
Triplooi
Vadainplooi
Bokaalplooi
Easy wave
Zeilringen
Embrasses

Enkele plooi
Gordijnen met een enkele plooi zorgen voor meer zicht naar buiten en laten veel licht door. Hierdoor geven deze gordijnen minder privacy dan andere gordijnen. Een gordijn met enkele plooi is erg geschikt voor grote patronen, omdat deze na het inplooien nog goed zichtbaar blijven.Retourplooi
Een retourplooi is een ondiepe plooi achterwaarts of voorwaarts, die halverwege tussen twee gewonen plooien wordt aangebracht. 


Vlinder plooi
De vlinderplooi is de meest gebruikte plooi bij gordijnen. Dit komt doordat de vlinderplooi bij ongeveer iedere stof te verwerken is en de plooi zorgt voor een mooie val van het gordijn. Voor een vlinderplooi wordt meer stof gebruikt dan voor bijvoorbeeld een gordijn met een enkele plooi, hierdoor lijkt het gordijn met een vlinderplooi luxer. Er komt, afhankelijk van de dichtheid van de stof, nog voldoende licht naar binnen. 

Triplooi
Een triplooi is een drievoudige plooi. Hierbij wordt geadviseerd om transparante en soepele stoffen te kiezen, omdat gordijnen met een triplooi niet veel licht doorlaten. Vadainplooi
De vadainplooi is een door Vadain ontwikkelde plooi die altijd perfect valt. Het is een dubbele plooi die buitenlangs wordt omgevouwen. Bokaalplooi
De bokaalplooi zorgt voor een klassieke sfeer. Het is een elegante plooi die wordt opgevuld met fiberfill, dat ervoor zorgt dat de plooi mooi bol bijft staan. Voor een extra accent, kan de bokaalplooi worden afgewerkt met een stofknoop. 

Easy wave
Door middel van het easy wave systeem van Vadain is het mogelijk om een perfect golvend gordijn te maken, zonder dat er plooien in het gordijn worden gestikt. 

Zeilringen
Door middel van zeilringen krijgen de gordijnen een luchtige uitstraling. Ringen zijn er in verschillende groottes.

Embrasses
Bij embrasses zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is er de rechtvormige embrasse of de banaanvormige embrasse. Ook kunnen embrasses worden afgewerkt met 'piping', dit is een decoratief koord dat in de naad van de embresse wordt meegestikt.