Beglazing

Het schilders- en Glaszettersbedrijf levert en plaatst diverse soorten glas. Of het nu gaat om een groot renovatie- of nieuwbouwproject of om een ruitje in de schuurdeur, u kunt bij ons terecht voor alle voorkomende glaswerkzaamheden.

In de winkel kunt u op maat gesneden enkel glas bestellen. Dit is dan meestal dezelfde dag of de dag erna klaar.

Een kleine greep uit ons assortiment:

Veiligheidsglas Isolerend glas Geluidswerend glas Blank floatglas Figuurglas Poly geslepen glas Facet geslepen glas Ventilatieroosters

Veiligheidsglas

Om de veiligheidsaspecten van glas (zowel floatglas, gecoat glas of figuurglas) aanzienlijk te verbeteren, ondergaat dit floatglas een thermische behandeling. Het glas wordt sterker, niet harder. De officiële benamingen voor thermisch glas is gehard glas.


Isolerend glas

Enkelvoudig glas op zich, isoleert slecht. Om een betere isolatie te bereiken wordt het glas samengesteld tot isolatieglas.

Wanneer de spouw met argon gas gevuld wordt, spreekt men van HR++ glas: Hoog rendement glas.
HR++ is te bereiken met een spouw van 15. Indien de spouw minder is dan 15 dan spreken we van HR+.
Hoogrendementsglas kan aanzienlijk schelen in de stookkosten en wooncomfort.

Isolatieglas kan men samenstellen met diverse andere producten:
  • Isolatieglas met zonwerend glas.
  • Isolatieglas met gelaagd veiligheidsglas.
  • Isolatieglas met brandwerendglas.
  • Isolatieglas met figuurglas.
  • Isolatieglas met kruisroeden of wienersprossen in de spouw.
  • Isolatieglas met screens/ lamellen in de spouw.

Geluidswerend glas

Geluidscomfort en rust wordt steeds belangrijker. 

Er zijn verschillende oplossingen om geluid te weren. Dikker glas, een samenstelling van glasbladen met ongelijke dikte, een grotere spouwbreedte en het gebruik van gelaagd glas met speciale akoestische folies. Deze folies zorgen ervoor dat twee glasbladen van de gelaagde ruit onderling minder trillingen aan elkaar doorgeven.

Blank floatglas

Enkel glas wordt vooral binnenshuis gebruikt voor bovenlichten, deuren, kasten etc. Indien u zelf het glas wilt plaatsen, kunnen wij het voor u op maat snijden, maar natuurlijk is het ook mogelijk dat u ons opdracht geeft tot het plaatsen van glas.


Figuurglas

Er wordt niet alleen gesproken over blank glas, maar ook over figuurglas. Onderstaande foto geeft u een indruk van wat er voorraad in de werkplaats staat. In de showroom kunt u verschillende glassoorten bezichtigen en uitzoeken. Indien u een staaltje mee naar huis wilt nemen is dat altijd mogelijk.

Poly geslepen glas

Het is mogelijk om glas te bestellen met een mooi geslepen rand, de benaming daarvoor is poly geslepen.


Facet geslepen glas

Facet geslepen wordt gemaakt van helder dik glas, figuurglas of verzilverd glas waarbij de omtrek afgeschuind wordt. Facet geslepen is mogelijk met een bijvoorbeeld ovaal tafelblad, ronde spiegel.


Ventilatieroosters

Er zijn veel verschillende ventilatieroosters verkrijgbaar.

Een voorbeeld is de ducoton 10, een ventilatierooster voor natuurlijke ventilatie. Deze is toepasbaar in aluminium, houten en kunststof kozijnen. Leverbaar in diverse ralkleuren. Voor meer informatie over ventilatieroosters, neem een kijkje op de duco site KLIK HIER